Loop je jezelf al te lang voorbij?

Met behulp van ayurvedische massage breng ik je systeem tot rust en leer ik je luisteren naar de taal van het lichaam
9

Wanneer neem jij echt tijd voor jezelf?

In alle drukte van het leven loop je jezelf snel voorbij. Je kent het misschien wel: je moet nog even dit doen, je moet nog even daar heen, je gezin en het huishouden, je werk en ook nog je sociale leven. Het is best veel. Je weet eigenlijk niet eens meer wanneer het de laatste keer was de je echt tijd hebt gehad voor jezelf. Er is weinig tijd om even stil te staan en te voelen hoe het nu eigenlijk gaat.

De spanning, vermoeidheid en de fysieke klachten zoals je opgeblazen buik, die terugkerende hoofdpijn of je menstruatieklachten horen er nu eenmaal bij. Misschien slaap je ook slechter of merk je dat gewoon dat er iets niet helemaal lekker zit. Je gaat gewoon door.

Toch zijn dit signalen oftewel de taal van het lichaam die tegen je fluistert, spreekt of het misschien zelfs al eens uitschreeuwt. De balans is verstoord.

Voor jouw gezondheid, jouw welbevinden en kwaliteit van jouw leven, is het belangrijk dat je gaat luisteren. Om te luisteren naar de taal van je lichaam is het belangrijk om even stil te staan en dat je tijd neemt voor jezelf en jezelf even de volledige aandacht geeft. Dit kan!

Ik nodig je van harte uit voor een ayurvedische massage.

Een ayurvedische massage is goed voor je als je herkent dat je:

• Jezelf voorbij loopt en het contact met jezelf en je lichaam mist

• Spanning en onrust in je lichaam en hoofd ervaart

• geen energie hebt en je vaker moe bent

• slecht slaapt

• bepaalde fysieke ongemakken hebt zoals buikpijn en hoofdpijn

• gewoon niet lekker in je vel zit

Als je op een of meer van de bovenstaande punten ‘ja’ beantwoordt dan is het een goed idee om een ayurvedische massage te boeken.

Ik droom over een wereld vol zachte kracht. Waarin we niet steeds door blijven gaan maar juist kunnen vertragen en luisteren naar wat het lichaam verteld.

Over mij

Ik, Kirsten, weet hoe belangrijk het is om met regelmaat te verstillen en te luisteren naar wat lichaam verteld. Ook weet ik als geen ander hoe het is jezelf voorbij te lopen en in de drukte van alle dag te vergeten tijd voor mezelf te nemen. Het dagelijkse leven als moeder en ondernemer vraagt namelijk veel energie. Het is een constant balanceren tussen werk en vrije tijd, tussen actief zijn en rust nemen, tussen tijd voor mezelf en tijd voor het gezin.

Deze delicate balans om me goed, gezond en energiek te voelen, is snel verstoord. Ayurveda is een alles omvattend geneeskundig en leefstijl systeem dat mij de juiste kennis en tools geeft om hier goed mee om te gaan. Dit wil ik heel graag delen en jou mee helpen.

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage is een volledige lichaamsmassage met warme en eventueel medicinale olie.

De naam voor ayurvedische massage is Abhyanga. Dit betekent het ‘overal olie aanbrengen’. De olie dringt door de huid en voedt alle weefsels in het lichaam.

Het Sanskriet woord voor olie is ‘Sneha’. Dit betekent ook Liefde. De effecten van de onderdompeling in olie zijn enigszins te vergelijken met ondergedompeld worden in liefde. Beide ervaringen geven een gevoel van stabiliteit, warmte en comfort. Behalve dat een ayurvedische massage een diep ontspannende werking heeft, herstelt en bewaakt de massage het energetische evenwicht.

Bij het geven van een massage wordt rekening gehouden met je individuele constitutie en eventuele klachten.

De voordelen van een ayurvedische massage zijn:

• Bestrijden van stress, vermoeidheid en slapeloosheid

• Stimuleren van de bloedsomloop en het activeren van het lymphe systeem

• Verlichten van spierspanning

• Bewustwording van het lichaam

• Versterken van het immuunsysteem

• Herstel van vitaliteit van het lichaam en geest

Investering in jezelf

Op reis naar meer balans in jezelf

Samen zorgen we dat jouw lichaam weer in balans komt!

Mooie verhalen van andere vrouwen

Met een waslijst aan zeer diverse klachten (pijn in spieren en gewrichten, hoofdpijn, slecht zien, aften, plotseling gewichtsverlies) kwam ik voor een ayurvedisch consult bij Kirsten. Het consult zelf is al heel rustgevend in een mooie ruimte. Kirsten luistert aandachtig, neemt de tijd en is zacht, liefdevol en zorgvuldig in haar benadering. Ik blijf het bijzonder vinden dat ze ook niet genoemde klachten afleest na het uitsteken van je tong of het voelen van je pols. Ik was na 1 consult al goed op weg geholpen met zeer toepasbare adviezen voor voeding en leefstijl en een recept voor ayurvedische kruiden.

En dan de oliemassage… dat is een soort droom. De meest fijne massage ooit. Met heerlijke warme olie gemasseerd worden in een zeer prettige en vertrouwde omgeving waarbij ik volledig wegdreef naar een totale ontspanning die nog lang voelbaar bleef. Een weldaad voor mijn spieren, gewrichten en mijn geest.

Sabina Baarsma

Weesp

Na de zomervakantie was mijn lichaam uit balans en had ik last van mijn spijsvertering. Door het voedings- en levenstlijl advies van Kirsten in combinatie met de voorgeschreven ayurvedische kruidenpreparaten was ik snel van mijn klachten af. 

De ayurvedische massage van Kirsten is genieten, warmte en ontvangen en voelt als een cadeau aan jezelf en brengt nog meer balans

Anna

Vreeland

Dit is wat je zult merken als we samen aan de slag gaan:

Meer energie

Door de warme medicinale olie kom je helemaal tot rust. Je zenuwstelsel schakelt helemaal terug in een staat van diepe ontspanning. De massage zorgt voor een betere doorstroming van energie. Het resultaat: je voelt je energieker en veel meer in verbinding met je lichaam!

Meer vreugde in je leven

De massage heeft veel invloed op je gemoedstoestand. Het stimuleert positieve stofjes in je lichaam zoals oxytocine. Dit hormoon en neurotransmitter zorgt ervoor dat je meer ontspant en vanuit die ontspanning sta je meer in verbinding met jezelf en je omgeving. Je voelt je lichter en positiever!

Verlichting van je klachten

Je lijf zei ‘Nee’ en weerhield je ervan om echt voluit te gaan leven. Door aanpassingen in je voeding en je leefstijl zijn de klachten behoorlijk verminderd. Je lichaam is weer in balans en zegt ‘Ja’! Ook weet je wat je kunt doen als de klachten weer de kop opsteken.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt ayurveda precies?

Ayurveda werkt volgens de principes van natuur en is daarom universeel en tijdsloos. Als je bij mij in een traject komt, dan kijken we naar je voeding en leefstijl. In mijn behandelingen leer ik je vooral hoe je praktisch de juiste dingen kunt doen voor je gezondheid. We ondersteunen dit met kruiden, behandelingen, yoga en ademhalingsoefeningen. Dit alles samen zorgt voor balans en verlichting van je hormonale klachten.

Ik heb al zoveel geprobeerd, waarom werkt dit wel voor mijn klachten?

Dit is altijd een hele lastige vraag. Neem even contact op met me, dan kijken we echt even samen of ik iets voor je kan betekenen. 

Waar vinden de behandelingen plaats?

De behandelingen vinden plaats in mijn praktijk in Nederhorst den Berg. De locatie is makkelijk bereikbaar met de auto en parkeren kan voor de deur. 

Hoelang duurt de massage?

De afspraak duurt in totaal ongeveer 1,5 uur, waarbij we altijd starten met een kort consult over hoe het met je gaat. Na de massagebehandeling kun je nog even een kopje thee drinken. 

Hoe werkt de betaling?

Je kan per pin betalen. Je krijgt na afloop een factuur die je eventueel kunt indienen bij de zorgverzekering.

Worden de behandelingen vergoed?

Ja, de behandelingen worden bij veel zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Onderzoek even of dat bij jou ook het geval is. 

Hoe kan ik parkeren?

Je kunt parkeren voor de deur. 

Moet ik mijn kleren uit tijdens de massage?

Je kunt je onderbroek aanhouden of je krijgt een wegwerptanga. Bij aryuvedische massage wordt je letterlijk ondergedompeld in olie. 

Ervaringen van mijn clienten

Kirsten luistert, kijkt en voelt zeer aandachtig. Zij is zowel warm als professioneel en kon haar kennis van ayurveda op een prettige manier vertalen naar mijn situatie en behoefte. Ik voelde mij ontspannen tijdens het consult (en al helemaal na de hemelse massage met warme olie). Het was niet moeilijk om de adviezen te integreren in mijn drukke bestaan. Het maken van kleine aanpassingen heeft mij meer balans gebracht. Ik gun iedereen die op zoek is naar een holistische benadering van gezondheid en leefstijl om een keer bij Ayurhealthy langs te gaan. con

Yula Altchouler

Amsterdam

Meer dan luxe. Een Ayurvedische behandeling van Kirsten is niet alleen heerlijke luxe, maar eigenlijk ook preventieve noodzaak. Lijf en geest worden opgeladen en vastzittende energieen worden afgevoerd. Als herboren kom je thuis.

Betty de Keizer

's Gravenland

Ik droom dat je luistert naar wat je lijf en geest jou subtiel vertellen. Om moeiteloos te leven. Met vertrouwen. Betekenis. En zachtheid, voor jezelf.

Gun het jezelf!