Zet jezelf echt op de eerste plek en kom van je darmklachten af!

9

Zegt je lijf "Nee"?

Zit jij niet lekker in je vel en weet je dat er iets niet helemaal klopt? Wellicht ben je snel geïrriteerd, heb je vaak hoofdpijn en voel je je opgejaagd of heb je meer last van je menstruatie cyclus dan normaal? Wat het ook is: het voelt niet goed en je humeur wordt erdoor beïnvloed. Je denkt steeds dat het vanzelf weg gaat, maar dat is niet zo. Je kunt er je vinger er niet op leggen en je weet niet wat je eraan kunt doen.

9

Doe je erg je best maar voel je je maar niet beter?

Probeer je gezond te eten en te bewegen maar toch voel je je niet beter? Is je energie ver te zoeken of heb je last van je darmen? Wellicht heb je een opgeblazen buik, krampen of maagzuur. Je lichaam voelt zwaar en je hoofd is niet helder. Het voelt alsof je vast loopt.

9

MOET je van alles en loop je jezelf voorbij?

Ben je continu aan het rennen, want “er moet nog van alles”? Je voelt je verantwoordelijk voor het geluk van iedereen en alles om je heen, en dit voelt soms als een zware last. Je houdt van wel van buiten wandelen en bewegen, maar daar kom je nauwelijks aan toe. Je weet wel dat je tijd voor jezelf moet inplannen, maar hoe moet dat eigenlijk?

Je lichaam geeft je continu signalen

Alles in deze maatschappij is gericht op meer, sneller en beter. Hoe ga je daarmee om, zonder jezelf voorbij te lopen en continu druk en stress te ervaren? Dat kan een behoorlijke uitdaging zijn!

Hierdoor weet je soms niet meer goed hoe je kunt voelen wat er nodig is en horen we de subtiele taal van het lichaam niet.

Heb je last van allerlei klachten? Heb je last van je darmen of heb je PMS, is je cyclus onregelmatig of zijn het overgangsklachten die je in de weg zitten? Misschien heb je vaak een onbestemd gevoel waar je niet echt je vinger op kan leggen, voel je je gestrest, opgejaagd, onrustig, prikkelbaar en moe. Dit zijn allemaal signalen van het lichaam dat je hormonen uit balans zijn en je darmen niet optimaal werken.

Voor een vrouw is haar hormonale balans de sleutel tot een gezond, evenwichtig en veerkrachtig leven. Leer luisteren naar de signalen van je lichaam en laat me je ondersteunen zodat ook jij weer een hormonale balans vindt!

 

Ik droom over een wereld vol zachte kracht. Waarin we niet steeds door blijven gaan. Waar wilskracht plaatsmaakt voor veerkracht.

In verbinding met je eigen natuur

Ik, Kirsten, help bewuste vrouwen om de taal van hun lichaam en geest te begrijpen.

Door Ayurveda heb ik diepere inzichten gekregen in mijn eigen ‘innerlijke natuur’ om in harmonie te leven met de natuur en zo gezond en zo veerkrachtig mogelijk in het leven te staan. Dit is continu in beweging net zoals de veranderingen van de seizoenen.

Dit is waar voor mij ook een grote uitdaging ligt. Het dagelijkse leven als moeder en ondernemer vraagt namelijk veel energie. Het is een constant balanceren tussen werk en vrije tijd, tussen actief zijn en rust nemen, tussen tijd voor mezelf en tijd voor het gezin. De delicate balans waarbij ik me goed, gezond en energiek voel, is snel verstoord. Ayurveda is een omvattend geneeskundig en levensstijl systeem dat mij de juiste kennis en tools geeft om hier goed mee om te gaan. Dit wil ik heel graag delen en jou mee helpen.

Ik ben gespecialiseerd hormonale klachten en spijsverteringsklachten.

Mooie verhalen van andere vrouwen

“Ik kwam bij Kirsten vanwege problemen met een prikkelbare darm. Tijdens de consulten werd mijn dosha bepaald. Ik heb van Kirsten advies gekregen over voeding, maar ook advies over mijn levensstijl. Door stap voor stap steeds meer van de adviezen aan mijn dagelijks leven toe te voegen, merkte ik zo veel verschil. Ik heb nauwelijks nog last van mijn buik. Kirsten heeft een hele fijne energie, ze geeft advies, en samen kijken we naar hoe ik dit in mijn leven kan inpassen. Ik verlaat de consulten altijd met een bepaalde rust, maar tegelijkertijd energie en motivatie om met de adviezen aan de slag te gaan”

Kristin Maria

Amsterdam

Kirsten heeft me inzicht gegeven in mijn constitutie. Door haar voedings- en levenstijladvies is mijn spijsvertering tot rust gekomen en voel ik me mentaal meer in balans

Joyce Vergouwe,

Hoe ik werk om je hormonen in balans te brengen en spijsvertering te verbeteren?

Ik werk volgens de leer van Ayurveda. Ayurveda betekent ‘wetenschap van het leven’ en heeft evenals yoga haar wortels in het oude India. De principes van Ayurveda zijn universeel en kunnen in deze moderne tijd in iedere cultuur goed worden toegepast.

Ayurveda omvat een compleet medisch systeem, dat zich op zowel genezing als preventie richt. De focus bij Ayurveda ligt op het vinden en behandelen van de oorzaak van klachten zodat symptomen op natuurlijke wijze verminderen en genezing kan plaatsvinden. Juiste voeding en juiste gewoonten zijn volgens Ayurveda de twee pilaren waarop de gezondheid rust. Het is daarom belangrijk dat voeding en levensstijl goed zijn afgestemd op je persoonlijke constitutie.

Ayurveda gaat er vanuit dat iedereen uniek is. Elk persoon is een verzameling van de 5 grote elementen; ruimte, lucht, vuur, water en aarde. De kwantiteit en kwaliteit van deze elementen zijn bij iedereen anders en dit bepaald je unieke constitutie en staat van balans.

Volgens Ayurveda bestaat je constitutie, je dosha, uit drie types: vata (lucht), pitta (vuur) en kapha (water). Meestal overheerst één van deze types. In het eerste consult onderzoeken we welk type overheersend is en kijken we wat uit balans is. Vanuit daar kijken we wat je nodig hebt om in balans te komen. Het is mijn ervaring dat het aanpassen van voeding en leefstijl tijd nodig heeft om te beklijven en hierin wordt je aan de hand genomen en begeleid.

Dit is waar we aan werken

Voeding

Alles wat je aan voeding tot je neemt, voedt je of neemt juist energie weg. Welke voeding bij jou en je klachten past, is weer afhankelijk van jouw overheersende constitutie type.  Ik geef je praktische adviezen en tips.

Leefstijl

Hoe leef je? Hoeveel slaap je? Hoeveel beweeg je? Hoeveel stress heb je? We onderzoeken hoe je leefstijl is en waar de meeste winst voor jou te behalen valt. 

Kruiden

Kruiden zijn onmisbaar voor een goede gezondheid. Kruiden hebben medicinale eigenschappen en ondersteunen je hele systeem om in balans te komen. 

Behandeling

Door middel van verschillende Ayurvedische behandelingen, zoals massage met medicinale olie, komt je lichaam in diepe ontspanning en energetisch in balans. 

Yoga

Yoga wordt therapeutisch ingezet op basis van jouw constitutie en klachten. Je krijgt een maat gemaakt programma van houdingen en ademhalingsoefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. 

Investering in jezelf

Op reis naar meer balans in jezelf

Voor een vrouw is haar hormonale balans de sleutel tot een gezond, evenwichtig en veerkrachtig leven.

Laat Ayurveda je ondersteunen een hormonale balans te vinden!

Dit is hoe je leven zal veranderen als we samen aan de slag gaan:

Meer energie

Je neemt voeding tot je die niet alleen lekker is, maar ook goed bij je lichaam past. Eerst was eten volgens de nieuwe richtlijnen nog moeilijk, maar ondertussen is het een nieuwe levensstijl geworden. Je zorgt ook goed voor jezelf en geeft eerder je grenzen aan. Het resultaat: je voelt je energieker en veel meer in verbinding met je lichaam!

Meer vreugde in je leven

De juiste voeding en leefstijl heeft veel invloed op je gemoedstoestand. Het stimuleert positieve stofjes in je lichaam. Daarnaast durf je nu eindelijk keuzes te maken die echt belangrijk zijn voor jou.Er is meer rust in je systeem gekomen. Je voelt je lichter en positiever!

Verlichting van je klachten

Je lijf zei ‘Nee’ en weerhield je ervan om echt voluit te gaan leven. Door aanpassingen in je voeding en je leefstijl zijn de klachten behoorlijk verminderd. Je lichaam is weer in balans en zegt ‘Ja’! Ook weet je wat je kunt doen als de klachten weer de kop opsteken.

Mooie verhalen van andere vrouwen

Met een waslijst aan zeer diverse klachten (pijn in spieren en gewrichten, hoofdpijn, slecht zien, aften, plotseling gewichtsverlies) kwam ik voor een ayurvedisch consult bij Kirsten. Het consult zelf is al heel rustgevend in een mooie ruimte. Kirsten luistert aandachtig, neemt de tijd en is zacht, liefdevol en zorgvuldig in haar benadering. Ik blijf het bijzonder vinden dat ze ook niet genoemde klachten afleest na het uitsteken van je tong of het voelen van je pols. Ik was na 1 consult al goed op weg geholpen met zeer toepasbare adviezen voor voeding en leefstijl en een recept voor ayurvedische kruiden.

En dan de oliemassage… dat is een soort droom. De meest fijne massage ooit. Met heerlijke warme olie gemasseerd worden in een zeer prettige en vertrouwde omgeving waarbij ik volledig wegdreef naar een totale ontspanning die nog lang voelbaar bleef. Een weldaad voor mijn spieren, gewrichten en mijn geest.

Sabina Baarsma

Weesp

Na de zomervakantie was mijn lichaam uit balans en had ik last van mijn spijsvertering. Door het voedings- en levenstlijl advies van Kirsten in combinatie met de voorgeschreven ayurvedische kruidenpreparaten was ik snel van mijn klachten af. 

De ayurvedische massage van Kirsten is genieten, warmte en ontvangen en voelt als een cadeau aan jezelf en brengt nog meer balans

Anna Follender

Vreeland

Veelgestelde vragen

Hoe werkt ayurveda precies?

Ayurveda werkt volgens de principes van natuur en is daarom universeel en tijdsloos. Als je bij mij in een traject komt, dan kijken we naar je voeding en leefstijl. In mijn behandelingen leer ik je vooral hoe je praktisch de juiste dingen kunt doen voor je gezondheid. We ondersteunen dit met kruiden, behandelingen, yoga en ademhalingsoefeningen. Dit alles samen zorgt voor balans en verlichting van je hormonale klachten.

Ik heb al zoveel geprobeerd, waarom werkt dit wel voor mijn klachten?

Dit is altijd een hele lastige vraag. Neem even contact op met me, dan kijken we echt even samen of ik iets voor je kan betekenen. 

Waar vinden de behandelingen plaats?

De behandelingen vinden plaats in mijn praktijk in Nederhorst den Berg. De locatie is makkelijk bereikbaar met de auto en parkeren kan voor de deur. 

Hoe werkt de betaling?

Je kan per pin betalen. Je krijgt na afloop een factuur die je eventueel kunt indienen bij de zorgverzekering.

Worden de behandelingen vergoed?

Ja, de behandelingen worden bij veel zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Onderzoek even of dat bij jou ook het geval is. 

Ervaringen van mijn clienten

Kirsten luistert, kijkt en voelt zeer aandachtig. Zij is zowel warm als professioneel en kon haar kennis van ayurveda op een prettige manier vertalen naar mijn situatie en behoefte. Ik voelde mij ontspannen tijdens het consult (en al helemaal na de hemelse massage met warme olie). Het was niet moeilijk om de adviezen te integreren in mijn drukke bestaan. Het maken van kleine aanpassingen heeft mij meer balans gebracht. Ik gun iedereen die op zoek is naar een holistische benadering van gezondheid en leefstijl om een keer bij Ayurhealthy langs te gaan. 

 

Yula Altchouler

Amsterdam

Meer dan luxe. Een Ayurvedische behandeling van Kirsten is niet alleen heerlijke luxe, maar eigenlijk ook preventieve noodzaak. Lijf en geest worden opgeladen en vastzittende energieen worden afgevoerd. Als herboren kom je thuis.

Betty de Keizer

's Gravenland

Ik droom dat je luistert naar wat je lijf en geest jou subtiel vertellen. Om moeiteloos te leven. Met vertrouwen. Betekenis. En zachtheid, voor jezelf.

Gun het jezelf!