Zet jezelf echt op de eerste plek en kom van je lichamelijke klachten af!

Boek je gratis Mini Health Check 

Ontdek in een half uur tijd hoe het met je lichaam gaat en waar je aan mag werken.

In verbinding met je eigen natuur

Ik, Kirsten, help bewuste vrouwen om de taal van hun lichaam en geest te begrijpen.

Door Ayurveda heb ik diepere inzichten gekregen in mijn eigen ‘innerlijke natuur’ om in harmonie te leven met de natuur en zo gezond en zo veerkrachtig mogelijk in het leven te staan. Dit is continu in beweging net zoals de veranderingen van de seizoenen.

Dit is waar voor mij ook een grote uitdaging ligt. Het dagelijkse leven als moeder en ondernemer vraagt namelijk veel energie. Het is een constant balanceren tussen werk en vrije tijd, tussen actief zijn en rust nemen, tussen tijd voor mezelf en tijd voor het gezin. De delicate balans waarbij ik me goed, gezond en energiek voel, is snel verstoord. Ayurveda is een omvattend geneeskundig en levensstijl systeem dat mij de juiste kennis en tools geeft om hier goed mee om te gaan. Dit wil ik heel graag delen en jou mee helpen.

Ik ben gespecialiseerd hormonale klachten en spijsverteringsklachten.

Ik help je graag met een Gratis Mini Health Check!

Mooie verhalen van andere vrouwen

“Ik kwam bij Kirsten vanwege problemen met een prikkelbare darm. Tijdens de consulten werd mijn dosha bepaald. Ik heb van Kirsten advies gekregen over voeding, maar ook advies over mijn levensstijl. Door stap voor stap steeds meer van de adviezen aan mijn dagelijks leven toe te voegen, merkte ik zo veel verschil. Ik heb nauwelijks nog last van mijn buik. Kirsten heeft een hele fijne energie, ze geeft advies, en samen kijken we naar hoe ik dit in mijn leven kan inpassen. Ik verlaat de consulten altijd met een bepaalde rust, maar tegelijkertijd energie en motivatie om met de adviezen aan de slag te gaan”

Kristin Maria

Amsterdam

Kirsten heeft me inzicht gegeven in mijn constitutie. Door haar voedings- en levenstijladvies is mijn spijsvertering tot rust gekomen en voel ik me mentaal meer in balans

Joyce Vergouwe,

Hoe ik werk om je hormonen in balans te brengen en spijsvertering te verbeteren?

Ik werk volgens de leer van Ayurveda. Ayurveda betekent ‘wetenschap van het leven’ en heeft evenals yoga haar wortels in het oude India. De principes van Ayurveda zijn universeel en kunnen in deze moderne tijd in iedere cultuur goed worden toegepast.

Ayurveda omvat een compleet medisch systeem, dat zich op zowel genezing als preventie richt. De focus bij Ayurveda ligt op het vinden en behandelen van de oorzaak van klachten zodat symptomen op natuurlijke wijze verminderen en genezing kan plaatsvinden. Juiste voeding en juiste gewoonten zijn volgens Ayurveda de twee pilaren waarop de gezondheid rust. Het is daarom belangrijk dat voeding en levensstijl goed zijn afgestemd op je persoonlijke constitutie.

Ayurveda gaat er vanuit dat iedereen uniek is. Elk persoon is een verzameling van de 5 grote elementen; ruimte, lucht, vuur, water en aarde. De kwantiteit en kwaliteit van deze elementen zijn bij iedereen anders en dit bepaald je unieke constitutie en staat van balans.

Volgens Ayurveda bestaat je constitutie, je dosha, uit drie types: vata (lucht), pitta (vuur) en kapha (water). Meestal overheerst één van deze types. In het eerste consult onderzoeken we welk type overheersend is en kijken we wat uit balans is. Vanuit daar kijken we wat je nodig hebt om in balans te komen. Het is mijn ervaring dat het aanpassen van voeding en leefstijl tijd nodig heeft om te beklijven en hierin wordt je aan de hand genomen en begeleid.

Dit is waar we aan werken

Investering in jezelf

Op reis naar meer balans in jezelf

Veelgestelde vragen

Hoe werkt ayurveda precies?

Ayurveda werkt volgens de principes van natuur en is daarom universeel en tijdsloos. Als je bij mij in een traject komt, dan kijken we naar je voeding en leefstijl. In mijn behandelingen leer ik je vooral hoe je praktisch de juiste dingen kunt doen voor je gezondheid. We ondersteunen dit met kruiden, behandelingen, yoga en ademhalingsoefeningen. Dit alles samen zorgt voor balans en verlichting van je hormonale klachten.

Ik heb al zoveel geprobeerd, waarom werkt dit wel voor mijn klachten?

Dit is altijd een hele lastige vraag. Neem even contact op met me, dan kijken we echt even samen of ik iets voor je kan betekenen. 

Waar vinden de behandelingen plaats?

De behandelingen vinden plaats in mijn praktijk in Nederhorst den Berg. De locatie is makkelijk bereikbaar met de auto en parkeren kan voor de deur. 

Hoe werkt de betaling?

Je kan per pin betalen. Je krijgt na afloop een factuur die je eventueel kunt indienen bij de zorgverzekering.

Worden de behandelingen vergoed?

Ja, de behandelingen worden bij veel zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Onderzoek even of dat bij jou ook het geval is. 

Ervaringen van mijn clienten

Kirsten luistert, kijkt en voelt zeer aandachtig. Zij is zowel warm als professioneel en kon haar kennis van ayurveda op een prettige manier vertalen naar mijn situatie en behoefte. Ik voelde mij ontspannen tijdens het consult (en al helemaal na de hemelse massage met warme olie). Het was niet moeilijk om de adviezen te integreren in mijn drukke bestaan. Het maken van kleine aanpassingen heeft mij meer balans gebracht. Ik gun iedereen die op zoek is naar een holistische benadering van gezondheid en leefstijl om een keer bij Ayurhealthy langs te gaan. 

 

Yula Altchouler

Amsterdam

Meer dan luxe. Een Ayurvedische behandeling van Kirsten is niet alleen heerlijke luxe, maar eigenlijk ook preventieve noodzaak. Lijf en geest worden opgeladen en vastzittende energieen worden afgevoerd. Als herboren kom je thuis.

Betty de Keizer

's Gravenland

12 + 14 =