Hormonale klachten

9

Je darmklachten belemmeren je om leuke dingen te doen

In de middag na de lunch begint het. Je buik blaast op en je hebt last van je darmen. Dit gebeurt nu wel heel vaak. Je hebt de kinderen beloofd na school samen naar de speeltuin in het bos te gaan. Je weet dat ze er naar uit kijken maar je voelt al dat de buikpijn erger wordt. De kinderen zijn teleurgesteld en boos dat het niet door gaat en jij bent verdrietig dat jouw buikpijn roet in het eten gooit.

9

Je hebt de puf niet om goed voor jezelf te zorgen

Wat een nacht. Je hebt niet lekker geslapen door de buikpijn. Het voelt nog steeds niet goed daarbinnen. Het is echt tijd om op te staan. Met moeite sleep je jezelf uit bed. Je maakt de kinderen wakker en dan is het ontbijtjes en lunchpakketjes maken en de kinderen op tijd klaar krijgen voor school. Ondertussen probeer je te bedenken wat jij kan eten zodat je buikpijn in elk geval niet erger wordt. De tijd dringt en je smeert een sneetje brood met de hoop dat het goed valt en vertrekt naar je werk

9

Je hebt al zoveel geprobeerd, je weet het nu echt even niet meer

Eindelijk heb je een ontbijt gevonden waar je darmen rustig van blijven. En het is nog gezond ook. Maar ineens krijg je ook van dit ontbijt last van je darmen en moet je een paar keer rennen om op tijd bij de WC te zijn. Je weet niet meer wat je moet doen. Je moet weer iets anders bedenken. Het lijkt alsof je uiteindelijk overal last van krijgt.

9

Je bent bang dat je de wc niet op tijd haalt

Het is een mooie zomerse dag en jij en je gezin gaan een dagje varen. Je hebt er enorm veel zin in maar toch maak je je zorgen. Je buik is nu opgeblazen en doet pijn. Wat als het erger wordt? Kan je dan wel genieten op de boot? Je laatste stoelgang was ook een paar dagen geleden. Wat als je nu eindelijk kan, en je zit midden op het water met geen WC in de buurt? Je begint tegen de dag op te zien.

9

Je hebt weinig energie

Je bent erg vermoeid en je weet dat dit samenhangt met je darmklachten en het is zo frustrerend dat je niet weet wat je eraan moet doen. Het maakt je moedeloos en verdrietig tegelijkertijd wil je niet klagen en ga je door.

9

Je voelt je steeds vaker geïrriteerd

Je hebt een kort lontje. Telkens weer de problemen met je darmen maken je er niet vrolijker op. Je kinderen en partner krijgen dit op hun bord. Je bent geirriteerd en kortaf.

Ik droom over een wereld vol zachte kracht. Waarin we niet steeds door blijven gaan. Waar wilskracht plaatsmaakt voor veerkracht.

In verbinding met je eigen natuur

Ik, Kirsten, help bewuste vrouwen om de taal van hun lichaam en geest te begrijpen.

Door Ayurveda heb ik diepere inzichten gekregen in mijn eigen ‘innerlijke natuur’ om in harmonie te leven met de natuur en zo gezond en zo veerkrachtig mogelijk in het leven te staan. Dit is continu in beweging net zoals de veranderingen van de seizoenen.

Dit is waar voor mij ook een grote uitdaging ligt. Het dagelijkse leven als moeder en ondernemer vraagt namelijk veel energie. Het is een constant balanceren tussen werk en vrije tijd, tussen actief zijn en rust nemen, tussen tijd voor mezelf en tijd voor het gezin. De delicate balans waarbij ik me goed, gezond en energiek voel, is snel verstoord. Ayurveda is een omvattend geneeskundig en levensstijl systeem dat mij de juiste kennis en tools geeft om hier goed mee om te gaan. Dit wil ik heel graag delen en jou mee helpen.

Ik ben gespecialiseerd spijsverteringsklachten en hormonale klachten.

Hoe zou het voor je zijn als…

9

Je geen last meer hebt van een opgeblazen buik en krampen. Je voelt je goed en kan je beloftes aan je kinderen nakomen omdat je niet wordt belemmerd door de pijn in je buik?

9

Je dagelijks en regelmatige kan poepen waardoor je buik goed voelt. Je hoeft je daarover geen zorgen hoeft te maken en je kan volop genieten van een de dag?

9

Je lekker slaapt en uitgerust en met een rustige buik wakker wordt? Je hebt tijd en energie om voor jou en de kinderen een gezond ontbijt te maken en vol energie begin je aan je werk dag

9

Je weet wat goed is voor jou om te eten zonder last te krijgen van diarree of verstopping

9

Je hebt meer energie en je weet ook wat je moet eten om je energieker en goed te blijven voelen

9

Je bent vrolijk en het is weer gezellig in huis en je geniet weer!

Dit is mogelijk met het “Verbeter je spijsvertering traject”.

Het “Verbeter je spijsvertering traject”.

Dit is een traject van 6 sessies in een periode van 4 tot 6 maanden.

In deze periode gaan we samen aan de slag. We gaan van start met een uitgebreide intake. Hieruit volg een diagnose met daarop aansluitend een behandelplan. Daarna zijn er vervolg consulten en behandelingen. Ook krijg je opdrachten en oefeningen voor thuis. Ik coach je om stappen te zetten om voor eens en voor altijd af te rekenen met je darmproblemen.

Aan het einde van het traject snap je heel goed hoe jouw spijsvertering op z’n eigen unieke manier werkt. Je weet welke voeding goed voor je is, en welke niet. Je hebt je levensstijl aangepast aan jouw unieke leven waardoor je energieker en vitaler gaat voelen en je spijsvertering optimaal werkt. Je kan terug grijpen op de tips en adviezen als je voelt dat het even wat minder gaat om zo zelf weer in balans te komen.

Hoe ik werk om je darmklachten te verlichten en je spijsvertering te verbeteren?

Ik werk volgens de leer van Ayurveda. Ayurveda betekent ‘wetenschap van het leven’ en heeft evenals yoga haar wortels in het oude India. De principes van Ayurveda zijn universeel en kunnen in deze moderne tijd in iedere cultuur goed worden toegepast.

Ayurveda omvat een compleet medisch systeem, dat zich op zowel genezing als preventie richt. De focus bij Ayurveda ligt op het vinden en behandelen van de oorzaak van klachten zodat symptomen op natuurlijke wijze verminderen en genezing kan plaatsvinden. Juiste voeding en juiste gewoonten zijn volgens Ayurveda de twee pilaren waarop de gezondheid rust. Het is daarom belangrijk dat voeding en levensstijl goed zijn afgestemd op je persoonlijke constitutie.

Ayurveda gaat er vanuit dat iedereen uniek is. Elk persoon is een verzameling van de 5 grote elementen; ruimte, lucht, vuur, water en aarde. De kwantiteit en kwaliteit van deze elementen zijn bij iedereen anders en dit bepaald je unieke constitutie en staat van balans.

Volgens Ayurveda bestaat je constitutie, je dosha, uit drie types: vata (lucht), pitta (vuur) en kapha (water). Meestal overheerst één van deze types. In het eerste consult onderzoeken we welk type overheersend is en kijken we wat uit balans is. Vanuit daar kijken we wat je nodig hebt om in balans te komen. Het is mijn ervaring dat het aanpassen van voeding en leefstijl tijd nodig heeft om te beklijven en hierin wordt je aan de hand genomen en begeleid.

Consulten

Zelf leren hoe je je voeding en leefstijl moet aanpassen

 

Voeding

Alles wat je aan voeding tot je neemt, voedt je of neemt juist energie weg. Welke voeding bij jou en je klachten past, is weer afhankelijk van jouw overheersende constitutie type.  Ik geef je praktische adviezen en tips.

Leefstijl

Hoe leef je? Hoeveel slaap je? Hoeveel beweeg je? Hoeveel stress heb je? We onderzoeken hoe je leefstijl is en waar de meeste winst voor jou te behalen valt. 

Kruiden

Kruiden zijn onmisbaar voor een goede gezondheid. Kruiden hebben medicinale eigenschappen en ondersteunen je hele systeem om in balans te komen. 

Yoga

Yoga wordt therapeutisch ingezet op basis van jouw constitutie en klachten. Je krijgt een maat gemaakt programma van houdingen en ademhalingsoefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. 

Massagebehandelingen

Je lichaam opschonen én tot rust komen

 

Voeding

Alles wat je aan voeding tot je neemt, voedt je of neemt juist energie weg. Welke voeding bij jou en je klachten past, is weer afhankelijk van jouw overheersende constitutie type.  Ik geef je praktische adviezen en tips.

Mooie verhalen van andere vrouwen

“Ik kwam bij Kirsten vanwege problemen met een prikkelbare darm. Tijdens de consulten werd mijn dosha bepaald. Ik heb van Kirsten advies gekregen over voeding, maar ook advies over mijn levensstijl. Door stap voor stap steeds meer van de adviezen aan mijn dagelijks leven toe te voegen, merkte ik zo veel verschil. Ik heb nauwelijks nog last van mijn buik. Kirsten heeft een hele fijne energie, ze geeft advies, en samen kijken we naar hoe ik dit in mijn leven kan inpassen. Ik verlaat de consulten altijd met een bepaalde rust, maar tegelijkertijd energie en motivatie om met de adviezen aan de slag te gaan”

Kristin Maria

Amsterdam

Kirsten heeft me inzicht gegeven in mijn constitutie. Door haar voedings- en levenstijladvies is mijn spijsvertering tot rust gekomen en voel ik me mentaal meer in balans

Joyce Vergouwe,

Met een waslijst aan zeer diverse klachten (pijn in spieren en gewrichten, hoofdpijn, slecht zien, aften, plotseling gewichtsverlies) kwam ik voor een ayurvedisch consult bij Kirsten. Het consult zelf is al heel rustgevend in een mooie ruimte. Kirsten luistert aandachtig, neemt de tijd en is zacht, liefdevol en zorgvuldig in haar benadering. Ik blijf het bijzonder vinden dat ze ook niet genoemde klachten afleest na het uitsteken van je tong of het voelen van je pols. Ik was na 1 consult al goed op weg geholpen met zeer toepasbare adviezen voor voeding en leefstijl en een recept voor ayurvedische kruiden.

En dan de oliemassage… dat is een soort droom. De meest fijne massage ooit. Met heerlijke warme olie gemasseerd worden in een zeer prettige en vertrouwde omgeving waarbij ik volledig wegdreef naar een totale ontspanning die nog lang voelbaar bleef. Een weldaad voor mijn spieren, gewrichten en mijn geest.

Sabina Baarsma

Weesp

Na de zomervakantie was mijn lichaam uit balans en had ik last van mijn spijsvertering. Door het voedings- en levenstlijl advies van Kirsten in combinatie met de voorgeschreven ayurvedische kruidenpreparaten was ik snel van mijn klachten af. 

De ayurvedische massage van Kirsten is genieten, warmte en ontvangen en voelt als een cadeau aan jezelf en brengt nog meer balans

Anna Follender

Vreeland

Veelgestelde vragen

Hoe werkt ayurveda precies?

Ayurveda werkt volgens de principes van natuur en is daarom universeel en tijdsloos. Als je bij mij in een traject komt, dan kijken we naar je voeding en leefstijl. In mijn behandelingen leer ik je vooral hoe je praktisch de juiste dingen kunt doen voor je gezondheid. We ondersteunen dit met kruiden, behandelingen, yoga en ademhalingsoefeningen. Dit alles samen zorgt voor balans en verlichting van je hormonale klachten.

Ik heb al zoveel geprobeerd, waarom werkt dit wel voor mijn klachten?

Dit is altijd een hele lastige vraag. Neem even contact op met me, dan kijken we echt even samen of ik iets voor je kan betekenen. 

Waar vinden de behandelingen plaats?

De behandelingen vinden plaats in mijn praktijk in Nederhorst den Berg. De locatie is makkelijk bereikbaar met de auto en parkeren kan voor de deur. 

Hoe werkt de betaling?

Je kan per pin betalen. Je krijgt na afloop een factuur die je eventueel kunt indienen bij de zorgverzekering.

Worden de behandelingen vergoed?

Ja, de behandelingen worden bij veel zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Onderzoek even of dat bij jou ook het geval is. 

Ik droom dat je luistert naar wat je lijf en geest jou subtiel vertellen. Om moeiteloos te leven. Met vertrouwen. Betekenis. En zachtheid, voor jezelf.

Gun het jezelf!