Gezond en fris in de lente

Stook je spijverteringsvuur op en verwijder afvalstoffen uit je lichaam met een reinigingskuur

25 maart – 29 maart 2020

Gekke tijden

Het leven staat nu even op z’n kop. Alles is anders. Het zijn onzekere tijden. Onze gezondheid wordt bedreigd door een onzichtbaar en onbekend virus en economisch is het spannend. We worden uitgedaagd om alles even anders te doen. Je ervaart waarschijnlijk momenten van onzekerheid, angst, wellicht afgewisseld met acceptatie en overgave.

Tegelijkertijd is het lente. Het is warmer. De zon laat zich weer wat vaker zien. Door de warmere temperaturen smelt in de bergen de sneeuw en de rivieren stromen wat over door het extra water. Dit is precies wat er ook in je lichaam gebeurt. Het is daarom belangrijk dat alles goed stroomt, zonder blokkades. Is dit niet zo dan ben je vatbaarder voor de bekende voorjaarsmoeheid, hooikoorts en virussen want je immuunsysteem komt onder druk te staan.

Dus wil je fris de lente in? Dan is het goed om reinigingskuur te doen! Een grote voorjaarsschoonmaak van binnen. Op die manier stook je je spijsverteringsvuurtje goed op en verdwijnen afvalstoffen uit je darmen en andere kanalen in je lichaam.

Deze gekke tijd is een enorm goede tijd voor een reinigingskuur vind ik! Ik krijg vaak te horen dat iemand wel een reinigingskuur wil doen maar dat het moeilijk is in te plannen; hoe doe ik dat dan met werk? En ik heb nog wat etentjes gepland met vrienden, de verjaardag van moeder…Nu is dat er niet. De agenda’s zijn zo goed als leeg. Ook is het goed om tijdens een kuur het wat rustiger aan te doen, wat meer naar binnen te keren, te reflecteren en te vertragen…Ook dat gebeurt er nu vanzelf nu.

Samen

Een reinigingskuur is niet voor iedereen even makkelijk. Het gaat toch vooral om veel dingen laten en anders eten. Daarom kan het fijn zijn het samen te doen en ik heb een 5-daagse kuur opgezet. Deze bestaat uit 1 dag afbouwen, 3 dagen een mono dieet en 1 dag opbouwen. Voor de liefhebber mag het natuurlijk ook langer. Voor de 5 dagen krijg je voor elke dag een dagmenu met recepten. Ook krijg yogahoudingen en ademhalingsoefeningen om dit proces te ondersteunen.

Doe je mee?

Mooie verhalen van andere vrouwen

“Ik kwam bij Kirsten vanwege problemen met een prikkelbare darm. Tijdens de consulten werd mijn dosha bepaald. Ik heb van Kirsten advies gekregen over voeding, maar ook advies over mijn levensstijl. Door stap voor stap steeds meer van de adviezen aan mijn dagelijks leven toe te voegen, merkte ik zo veel verschil. Ik heb nauwelijks nog last van mijn buik. Kirsten heeft een hele fijne energie, ze geeft advies, en samen kijken we naar hoe ik dit in mijn leven kan inpassen. Ik verlaat de consulten altijd met een bepaalde rust, maar tegelijkertijd energie en motivatie om met de adviezen aan de slag te gaan”

Kristin Maria

Amsterdam

Kirsten heeft me inzicht gegeven in mijn constitutie. Door haar voedings- en levenstijladvies is mijn spijsvertering tot rust gekomen en voel ik me mentaal meer in balans

Joyce Vergouwe,

Hoe ik werk om je hormonen in balans te brengen en spijsvertering te verbeteren?

Ik werk volgens de leer van Ayurveda. Ayurveda betekent ‘wetenschap van het leven’ en heeft evenals yoga haar wortels in het oude India. De principes van Ayurveda zijn universeel en kunnen in deze moderne tijd in iedere cultuur goed worden toegepast.

Ayurveda omvat een compleet medisch systeem, dat zich op zowel genezing als preventie richt. De focus bij Ayurveda ligt op het vinden en behandelen van de oorzaak van klachten zodat symptomen op natuurlijke wijze verminderen en genezing kan plaatsvinden. Juiste voeding en juiste gewoonten zijn volgens Ayurveda de twee pilaren waarop de gezondheid rust. Het is daarom belangrijk dat voeding en levensstijl goed zijn afgestemd op je persoonlijke constitutie.

Ayurveda gaat er vanuit dat iedereen uniek is. Elk persoon is een verzameling van de 5 grote elementen; ruimte, lucht, vuur, water en aarde. De kwantiteit en kwaliteit van deze elementen zijn bij iedereen anders en dit bepaald je unieke constitutie en staat van balans.

Volgens Ayurveda bestaat je constitutie, je dosha, uit drie types: vata (lucht), pitta (vuur) en kapha (water). Meestal overheerst één van deze types. In het eerste consult onderzoeken we welk type overheersend is en kijken we wat uit balans is. Vanuit daar kijken we wat je nodig hebt om in balans te komen. Het is mijn ervaring dat het aanpassen van voeding en leefstijl tijd nodig heeft om te beklijven en hierin wordt je aan de hand genomen en begeleid.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt ayurveda precies?

Ayurveda werkt volgens de principes van natuur en is daarom universeel en tijdsloos. Als je bij mij in een traject komt, dan kijken we naar je voeding en leefstijl. In mijn behandelingen leer ik je vooral hoe je praktisch de juiste dingen kunt doen voor je gezondheid. We ondersteunen dit met kruiden, behandelingen, yoga en ademhalingsoefeningen. Dit alles samen zorgt voor balans en verlichting van je hormonale klachten.

Ik heb al zoveel geprobeerd, waarom werkt dit wel voor mijn klachten?

Dit is altijd een hele lastige vraag. Neem even contact op met me, dan kijken we echt even samen of ik iets voor je kan betekenen. 

Waar vinden de behandelingen plaats?

De behandelingen vinden plaats in mijn praktijk in Nederhorst den Berg. De locatie is makkelijk bereikbaar met de auto en parkeren kan voor de deur. 

Hoe werkt de betaling?

Je kan per pin betalen. Je krijgt na afloop een factuur die je eventueel kunt indienen bij de zorgverzekering.

Worden de behandelingen vergoed?

Ja, de behandelingen worden bij veel zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Onderzoek even of dat bij jou ook het geval is. 

Ervaringen van mijn clienten

Kirsten luistert, kijkt en voelt zeer aandachtig. Zij is zowel warm als professioneel en kon haar kennis van ayurveda op een prettige manier vertalen naar mijn situatie en behoefte. Ik voelde mij ontspannen tijdens het consult (en al helemaal na de hemelse massage met warme olie). Het was niet moeilijk om de adviezen te integreren in mijn drukke bestaan. Het maken van kleine aanpassingen heeft mij meer balans gebracht. Ik gun iedereen die op zoek is naar een holistische benadering van gezondheid en leefstijl om een keer bij Ayurhealthy langs te gaan. 

 

Yula Altchouler

Amsterdam

Meer dan luxe. Een Ayurvedische behandeling van Kirsten is niet alleen heerlijke luxe, maar eigenlijk ook preventieve noodzaak. Lijf en geest worden opgeladen en vastzittende energieen worden afgevoerd. Als herboren kom je thuis.

Betty de Keizer

's Gravenland